Evästeet ja tietosuoja

Nokas CMS Oy (Nokas) suhtautuu vakavasti tietosuojaan ja käsittelee henkilötietoja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Henkilötiedot ovat tietoja, jotka voidaan yhdistää yksittäiseen henkilöön.

Emme käsittele henkilötietoja ilman laillista perustetta. Käsittelyä on henkilötietojen kaikenlainen automatisoitu tai manuaalinen käsitteleminen tai jakaminen, esimerkiksi tietojen kerääminen, rekisteröiminen, järjestäminen, jäsentäminen, tallentaminen, mukauttaminen tai muokkaaminen, hakeminen, käyttäminen, siirtäminen, levittäminen tai muunlainen tiedon asettaminen saataville, tiedon yhteenvetäminen tai vertailu sekä tietojen rajoittaminen, poistaminen tai tuhoaminen.

Henkilötietojen käsittelyä säätelevät kansalliset henkilötietolait sekä useat talous-, markkinointi- ja kirjanpitolait.

Nokas vastaa verkkosivuston Nokas.fi ylläpidon ja huollon yhteydessä tapahtuvasta henkilötietojen keräämisestä ja käyttämisestä.

Tallennettuja tietoja käytetään verkkosivuston käytön tilastointiin ja parantamiseen. Tietoja käytetään myös turvallisuustarkoituksessa paljastamaan verkkosivustoon Nokas.fi kohdistuvat hyökkäykset ja väärinkäytöt. Jatkamalla verkkosivuston Nokas.fi käyttöä hyväksyt evästeiden, Piwikin ja Google Analyticsin käytön.

Käytämme Piwik- ja Google Analytics -verkkoanalyysipalveluja kehittääksemme ja parantaaksemme verkkosivuston toimintaa.

Analyysipalvelut käyttävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän tietokoneelle, älypuhelimeen, tablettitietokoneelle tai vastaavalle laitteelle. Evästeet sisältävät tietoa, jota kerätään verkkosivuston käytön tilastoimiseksi. Nokas.fi kerää seuraavia tietoja:

– käyttäjän IP-osoite, verkkoselain ja käyttöjärjestelmä

– käyttäjän sijaintitiedot

– verkkovierailun ajankohta

– Nokas.fi-sivuston sivut, joilla IP-osoitteen käyttäjä vierailee sekä vierailujen kestot

– mahdollinen linkki, jonka kautta käyttäjä on päätynyt verkkosivustolle

– käyttäjän klikkaukset sivustolla tai lataukset sivustolta vierailun aikana.

Tiedot lähetetään verkkoselaimelta Piwikiin ja tallennetaan sekä Piwikin että Googlen palvelimille.

Nokas.fi käyttää seuraavia Piwikin evästeitä:
Piwik JavaScript Tracking Clientia käytetään käyttäjän tunnistamiseen. Piwikin evästeet alkavat seuraavilla kirjainyhdistelmillä: _pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses.

Nokas.fi käyttää seuraavia Google Analyticsin evästeitä:

Evästeen nimi: utma
Evästeen tyyppi: Pysyvä
Käyttötarkoitus: Käyttäjän tunnistaminen
Säilytysaika: Enintään 2 vuotta

Evästeen nimi: utmb
Evästeen tyyppi: Istuntokohtainen
Käyttötarkoitus: Käyttäjän istunnon ylläpito ja jatkaminen
Säilytysaika: Säilyy istunnon ajan

Evästeen nimi: utmc
Evästeen tyyppi: Pysyvä
Käyttötarkoitus: Sen ratkaiseminen, aloitetaanko uusi käyttäjäistunto
Säilytysaika: Enintään 6 kuukautta

Evästeen nimi: utmt
Evästeen tyyppi: Istuntokohtainen
Käyttötarkoitus: Verkkosivun nopeuden mittaaminen
Säilytysaika: Säilyy istunnon ajan

Evästeen nimi: utmz
Evästeen tyyppi: Pysyvä
Käyttötarkoitus: Tallentaa tietoja siitä, miten käyttäjä on päätynyt verkkosivulle
Säilytysaika: Enintään 6 kuukautta

Käyttämällä Nokas.fi-sivustoa hyväksyt, että Nokas, Google ja Piwik käsittelevät tietojasi edellä kuvatuin tavoin ja edellä ilmoitettuihin tarkoituksiin. Voit peruuttaa suostumuksesi evästeiden käyttämiseen tai estää evästeiden tallentamisen tietokoneellesi muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia.