Nokas käteisautomaattipalvelut

Nokas on itsenäinen pankkiautomaattien palveluntarjoaja (Independent ATM Deployer, IAD), joka omistaa noin 1000 pankkiautomaattia. Norjan, Ruotsin ja Suomen kattava automaattiverkosto on Pohjoismaiden toiseksi laajin. Automaatit on sijoitettu lentokentille, rautatieasemille, kauppakeskuksiin ja muihin väkirikkaisiin sijoituspaikkoihin. Automaateista on mahdollista nostaa myös valuuttaa.

Automaattibrändejä on kolme: Nosto, Uttag & Nokas Minibank. Suomessa automaatit ovat toimineet Cash- ja Nosto-brändien alla; jatkossa kaikki automaatit yhtenäistetään Nosto-brändin alle.

Tavoitteet Suomessa

Nokaksen missio on tarjota käteisen rahan saanti suomalaisille helposti ja turvallisesti siellä, missä sitä tarvitaan. Nokas on Suomen ensimmäinen riippumaton automaattien ylläpitäjä ja palveluntarjoaja.

Perinteinen pankkiautomaattiverkosto harvenee kaiken aikaa, samalla kun pankit karsivat käteispalveluitaan. Nokaksen mielestä kaikille tulee taata käteisen rahan nostamisen mahdollisuus mukavasti, nopeasti, helposti ja turvallisesti ympäri Suomea, lisäämättä rasitteita kauppiaille tai uhkatekijöitä henkilökunnan turvallisuudelle.

Nokas noudattaa automaattien sijoittelussa kansainvälistä toimintamallia ja pystyy myös joustaviin kumppanikohtaisiin ratkaisuihin. Ajatuksena on sijoittaa automaatit sinne, missä kulutus ja kysyntä ovat suurimmat, juuri lähipalvelujen tuntumaan.